Horozköy Mahallesi Aile Yaşam ve Çocuk Sanat Merkezi

Kategori   :  Altyapı ve Üstyapı Yatırımları
Proje Durumu   :  tamamlanan
Yapım Yılı   :  2016

MANİSA Yunusemre Belediyesi, Tarihi Horozköy Gar Binası'nı yeniden düzenleyip, Aile Yaşam ve Çocuk Merkezi'ne dönüştürdü.

Atıl durumdaki Horozköy Gar binası, Yunusemre Belediyesi tarafından ayağa kaldırıldı. Kadınlar için düzenlenecek kurs ve aktivitelerin merkezi olarak kullanılması düşünülen gar binası ve çevresindeki çalışmalar tamamlandı. Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata, çalışymalar hakkında bilgi verip, "Burası atıl durumda bir istasyondu. Geceleri çevreye zarar veren kişilerce burası kullanılmaktaydı. Burayı Devlet Demir Yolları'ndan devir aldık. Düzenlemesini başlattık. İki ay gibi bir sürede burasını Aile Yaşam ve Çocuk Merkezi olarak güzel bir hale getirdik. TCDD'den gelecek vagonu bekliyoruz. Vagonun içerisinde çocuklar için kreş niteliğinde Yaşam Merkezi olacak. Gar binasının restorasyonunu yapıp, kadınlara yönelik kitap okuma ve elişi yerleri açacağız.