KVKK Aydınlatma Metni


KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN


AYDINLATMA METNİ




İşbu yazı yoluyla internet sitemizi ziyaret eden sizleri, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (kısaca “Kanun”) gereğince bilgilendirilmekteyiz. İşbu Aydınlatma Metni, internet sitemizi kullanan ziyaretçilerimizden toplanan kişisel verilerin kaydedilmesi, işlenmesi, paylaşılması, üçüncü taraflara aktarılması, saklanması, silinmesi ve imhası süreçleri ile bunlara ilişkin ilkelerimiz hakkında ziyaretçilerimizin bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.




I) Veri sorumlusu


Yunusemre Belediyesi
Adres: Merkezefendi Mah. 3819. Sk. No:80, 45125 Yunusemre/Manisa , Türkiye
Kanun kapsamında “Veri Sorumlusudur”.




II) Kişisel verileriniz hangi amaçla işlenecek




Kişisel verileriniz, aşağıdaki durum ve koşullarda Yunusemre Belediyesi tarafından Kanun kapsamında işlenmektedir:


Kişisel verileriniz;


  • Kurumsal web sitemiz ve e-belediye üzerinden işlem yapanın / yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek

  • Belediyemiz tarafından sunulan hizmetlerden vatandaşları faydalandırmak

  • Kurumsal web sitemiz ve mobil uygulamalar üzerindeki e-belediye faaliyetlerinin yürütebilmek

  • Elektronik ortam ve platformlarda (internet/e-belediye vs.) işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek.

  • Düzenlediğimiz organizasyonlar ve sunduğumuz hizmetlere ile ilgili bilgi iletişimi yapılması için,

  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek.

  • Vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmak, web sitesi ve e-belediye uygulamalarında işlem yapan vatandaşlarımızı tanıyabilmek ve vatandaş çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli kamusal faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek.

  • Vatandaşlarımıza öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirebilmek.

  • Hizmetlerimiz ile ilgili şikayet, istek ve önerilerini değerlendirebilmek.

  • Evlilik, sosyal yardımlaşma, etkinlikler, cenaze işlemleri vb. belediyecilik faaliyetlerini yürütebilmek,

  • Belediyecilik hizmetleri kapsamındaki kamu hizmetlerini yerine getirebilmek ve yurttaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek,

  • Web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden sitemizi kullananlar “çerez politikası” gereği IP adresi ve benzeri bilgileri toplayabilmek,

  • Kurumumuzla iş amaçlı bağı bulunanların kişilerin iletişim amacıyla adres ve iletişimi gerçekleştirebilmek

  • İş başvurularınızı, staj başvurularınızı değerlendirebilmek,

  • Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek.


Amacıyla işlenmektedir.




III) Hangi kişisel verileriniz işlenecek




Aşağıdakilerle sınırlı olmamak ve bunlar örnekleyici olmak kaydı ile sizinle kurulacak hukuki ilişkiye veya yapılacak işleme göre aşağıdaki verileriniz işlenecektir,




1. Belediyemize iletmiş olduğunuz ve/veya internet sitenizde veya diğer kanallarda ilan ettiğiniz kimlik ve iletişim bilgileriniz,


2. İnternet sitemize ve burada bağlantısı verilen sosyal medya hesaplarımıza yüklediğiniz veya gönderdiğiniz her türlü veri, fotoğraf, paylaşım,


3. İnternet sitemize ulaşmak için kullandığınız tarayıcı, üzerinden geldiğiniz internet sitesi veya uygulama ve çerez politikamızda yer alan diğer bilgiler


4. 5651 sayılı yasa gereği tutulması zorunlu olan IP, kullanılan protokol ve iletişim kayıtları,


5. Ziyaret ettiğiniz alt sayfalar, buralarda harcanan süre gibi kullanım istatistikleri






IV) Kişisel verileriniz kimlere ve hangi amaçla aktarılabilecek
İşlenen kişisel verileriniz yukarıdaki amaçlar ve Kanun’un belirlediği şartlara göre;




  • Ticari, mali ve hukuki danışmanlıklar ve denetimler amacıyla danışmanlara ve denetim firmalarına,

  • Ürün veya hizmetlerimizin sunulabilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere iş ortaklarımıza ve tedarikçilerimize,

  • Organizasyon, tanıtım ve duyurularımızın yapılabilmesi için bu süreçlerin içinde olan taşeron ve hizmet alınan 3.taraflara,

  • Vatandaş şikayetlerinin çözümlenmesi amacıyla alınan Çağrı Merkezi ve/veya Şikayet takibi hizmeti şirketlerine,

  • Yalnızca Kanunlarda şart koşulduğu ve kapsamıyla sınırlı olmak üzere yetkili kamu kurum ve kuruluşlarıyla yargı mercilerine,

  • Sitemizle bağlantılı sosyal medya hesapları ile yaptığınız iletişim için yer sağlayıcı veya sistem sağlayıcı olan sosyal medya platformu sahibi şirketlerle

  • Veri aktarımı için rızanızı aldığımız diğer alıcılara, açık rızanız ya da Kanun ile belirlenmiş koşullar çerçevesinde aktarılabilecektir.




IV) Kişisel veri işlemenin yöntemi ve hukuki sebebi


Kişisel verileriniz, Yunusemre Belediyesi veya Yunusemre Belediyesi adına veri işleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından; internet sitesi, sosyal medya kanallarımız, mobil uygulamalarımız ve bu sayılanlarla sınırlı olmamak üzere sözlü, yazılı, görsel veya elektronik kanallar aracılığıyla ve açık rızanız alınmak suretiyle toplanmaktadır. Verileriniz, KVKK’nın 4. maddesinin 2. fıkrasında öngörülen ilkeler ışığında açık rıza temini suretiyle veya 5. maddesinin 2. fıkrasında ve 6. maddenin 3. fıkrasında öngörülen durumların varlığı halinde, açık rıza temin edilmeksizin toplayabilmekte, işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir. İnternet sitemiz ve bağlantılı sosyal medya hesapları ile ilgili otomatik veri toplama yöntemlerimiz için KVK Saklama ve İmha politikamıza ulaşabilirsiniz.



Kişisel verileriniz, Yunusemre Belediyesi tarafından, yerel yönetimlere kanunla verilen faaliyetlerimizin sunulabilmesi ve faaliyetlerimizde sürekliliğin sağlanabilmesi, Kanunlarca öngörülen sorumluluklarımızın tam ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla işlenmektedir.



Kişisel verileriniz, Yunusemre Belediyesi tarafından, yerel yönetimlere kanunla verilen faaliyetlerimizin sunulabilmesi ve faaliyetlerimizde sürekliliğin sağlanabilmesi, Kanunlarca öngörülen sorumluluklarımızın tam ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi amacıyla işlenmektedir.




V) Kanun gereğince yasal haklarınız




KVKK’nın 11. maddesinde haklarınız yazılı olup, bunlar aşağıdaki gibidir:


Yunusemre Belediyesi’ne yazılı olarak başvurarak, kişisel verilerinizin;




•Herhangi bir kişisel verinizin işlenip işlenmediğini öğrenme;


•Kişisel verilerinizin işlenme faaliyetlerine ilişkin olarak bilgi talep etme;


•Kişisel verilerinizin işlenme amaçlarını öğrenme;


•Kişisel verilerin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılmış olması durumunda bu kişileri öğrenme;


•Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme;


•Kişisel verilerin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya Belediye'nin söz konusu verileri işleyebilmek için hukuki dayanağı veya meşru menfaatinin bulunmaması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme;


•Belediye'den, yine Belediye tarafından yetkilendirilen ve kişisel verileri işleyen üçüncü kişilerin bu bölüm kapsamındaki haklarınıza saygı duymasını sağlamasını talep etme;


•Kişisel verilerin otomatik sistemler vasıtasıyla işlenmesi sonucu ortaya çıkabilecek aleyhte sonuçlara itiraz etme ve;


•Kişisel verilerinizin kanuna aykırı bir şekilde işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın tazmin edilmesini isteme hakkına sahipsiniz.




Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebi https://www.yunusemre.bel.tr/ Adresindeki “Veri Sahibi Başvuru Formu”nu doldurarak, “Yunusemre Belediye Başkanlığı Merkezefendi Mah. 3819. Sk NO:80,45125 Yunusemre/Manisa, Türkiye” adresine bizzat getirebilir veya noter kanalı ile gönderebilir veya formun imzalı bir suretini bilgi@yunusemre.bel.tr mail adresine güvenli elektronik imzalı olarak gönderebilir veya kayıtlı elektronik posta adresinizden Yunusemre belediyesinin kep adresine iletebilirsiniz




Talepleriniz, talebinizin niteliğine göre mümkün olan en kısa sürede ve en geç 30 gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırılır. Ancak işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi halinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Talebiniz başkası adına yapılacaksa bu konuda almış olduğunuz bir vekaletnamenin ve kimliğinizi doğrular diğer belgelerin başvurunuza eklenmiş olması gerekmektedir. Gönderilecek cevabın kişisel veri içermesi durumunda, verinin gönderileceği kişinin gerçekten siz olduğunuzu belirlemek için elden teslim, KEP ve noter vasıtası dışında yapılan başvurularda cevap hazır olduğunda teslim edilmesi için sizden kimliğinizi ispatlamanız talep edilecektir.




Talepler kural olarak ücretsiz karşılanır ancak, talebin gereğini yerine getirmek masraf gerektiriyorsa “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hk. Tebliğ” madde 7’de öngörülen; “İlgili kişinin başvurusuna yazılı olarak cevap verilecekse, 10 sayfaya kadar ücret alınmaz. 10 sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 TL işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde veri sorumlusu tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçemez.” Hükmü gereğince Belediye tarafından ücret istenebilecektir.









H2 { margin-left: 0.78in; text-indent: -0.5in; margin-top: 0in; margin-bottom: 0in; line-height: 100%; text-align: justify; widows: 0; orphans: 0; page-break-after: auto }H2.western { font-family: "Carlito", serif; font-size: 12pt }H2.cjk { font-family: "Carlito"; font-size: 12pt }H2.ctl { font-family: "Carlito"; font-size: 12pt }P { margin-bottom: 0.08in }A:link { so-language: zxx }

Soru ve Görüşleriniz

Aydınlatma metnini okudum ve kabul ediyorum.