Yunusemre Yuntdağı'nda Meyveciliği Geliştirecek

Kırsal kalkınmayı önceleyen Yunusemre Belediyesi,  25 bin metrekarelik alanda kurduğu kapama meyve bahçesi ile bölgeyi meyve üretim üssü yapacak.

Kırsal kalkınmayı önemseyen Yunusemre Belediyesi, bölgede ürün çeşitliliğini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yuntdağköseler Mahallesinde 25 bin metrekarelik alanda kapama meyve bahçesi kuran Yunusemre Belediyesi, gelecekte bölgede yapılacak meyveciliğe de öncülük edecek. Bahçede incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kırsal kalkınmayı önemsediklerinin altını çizen Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kırsal kalkınmayı ve çiftçimizi destekliyoruz. Belediyemize ait araziye diktiği çeşitli meyvelerle dolu 25 bin metrekarelik bahçemiz meyvelerini vermeye başladı. Bu ağaçlar 3-4 yıl önce dikildi. Bahçemizde armuttan cevize, bademden şeftaliye aklınıza gelecek pek çok meyve ağacımız bulunuyor” dedi.

AŞILAMADA KULLANILACAK

Bahçesinin meyve vermeye başladığını kaydeden Başkan Çerçi, bahçenin aşılama çalışmalarında kullanılacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgemizde desteklediğimiz meyveciliğin geliştirilmesi kapsamında ciddi bir adım attık. Bu bahçelerimiz hem örnek olacak hem de alınacak aşı örnekleriyle bütün civardaki meyve ağaçlarının aşılanması ve meyveciliğin geliştirilmesi sağlanacak.  Birkaç sene sonra buradan ciddi bir verim elde edilecek. Örneğin bahçemizde 5 - 6 çeşit kayısı türü var.  Bütün ağaçlarımız damlama sulama sistemiyle sulanıyor. Örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdik. Çiftçimize verdiğimiz çeşitli desteklerimiz bundan sonra da devam edecek” diye konuştu. Başkan Çerçi daha sonra Karaahmetli, Yuntdağyenice ve Örselli mahallelerinde belediyenin yürüttüğü çalışmaları inceledi.