08.03.2017
Yunusemre Kent Konseyi Deprem Gerçeğine Dikkat Çekti

Yunusemre Kent Konseyi, Manolya Meydanı'nda deprem gerçeğine dikkat çekti. Ülkemizin deprem kuşağında yeraldığına vurgu yapan Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, " Depremlerin afete dönüşmemesi için tek çıkar yolumuz bilinçlenip depreme dayanıklı yapılarda yaşamaktan geçmektedir" dedi.

Yunusemre Kent Konseyi, Deprem Haftası dolayısıyla Manolya Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Yunusemre Kent Konseyi Afet Kriz Yönetimi Çalışma Grubu öncülüğünde düzenlenen etkinliğe sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Ülkemizin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, deprem dolayısıyla büyük acılar yaşamamıza rağmen ülkemizde deprem bilinci oluşmadığına işaret etti.

'DEPREM BİLİNCİNE TAM ANLAMIYLA SAHİP DEĞİLİZ'

Arslan açıklamasında, "Bulunduğu konum itibariyle, deprem ile yaşamaya alışmış olması gereken ülkemizde maalesef deprem bilinci hâlâ daha tam anlamı ile oluşturulamamış durumdadır. Bu durum depremi ne yazık ki, çok sayıda can ve mal kayıplarının yaşandığı bir afete dönüştürmektedir. 17 Ağustos 1999 Gölcük, 19 Mayıs 2011 Simav, 23 Ekim 2011 Van depremleri daha dün gibi aklımızda olmasına rağmen, bu depremleri yaşamış olan vatandaşlarımız dışında, depreme karşı hazırlıklı olma konusundaki farkındalığımız ne yazık ki yeterli bulunmamaktadır. Neredeyse her gün yaşanan küçük depremler ile yaşamımızı sürdürmekteyiz. Depremden kaçmanın mümkün olmadığı gerçeğini hepimiz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NE KENTSEL DÖNÜŞÜM TEŞEKKÜRÜ

"Depremin hasarlarını felaketten sonra sergilenen dayanışma ile değil, depremden önce alınacak olan önlemlerle azaltabiliriz" diyen Arslan, kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Yunusemre Belediyesi'ne de teşekkür etti. Halil Arslan açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Ne zaman ve ne şiddette olacağını bilemediğimiz depremlerin afete dönüşmemesi için tek çıkar yolumuz, deprem bilinci ile yaşayıp, depreme dayanıklı yapılarda yaşamaktan geçmektedir. Depreme dayanıklı yapılar, şiddetli bir deprem sonrası içinden canlı olarak çıkılabilen yapılardır. Yunusemre Belediyemiz, başlatmış olduğu konut ve kentsel dönüşüm projeleri ile depreme hazır bir Yunusemre için var gücü ile çalışmaktadır. Buradan, Yunusemre İlçemizde oturan vatandaşlarımız için sağlam yapılar üretmek üzere kentsel dönüşüm projeleri hazırlayan Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Çerçi’ye hizmetleri nedeni ile teşekkür ediyoruz"