Yunusemre Hizmette Sınır Tanımıyor

Yunusemre Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 4 yılda onlarca projeyi tamamladı. 978 bin metrekare kilitli parke taşı döşeme işlemi gerçekleştiren belediye, 2018 yılında da yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yunusemre Belediyesi, kurulduğu günden bu yana vatandaşların güzel bir şehirde yaşaması için mesai mevhumu gözetmeksizin çalışıyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 4 yıl süresinde onlarca projeyi tamamlarken; 10’larcasını da hayata geçirmeyi planlıyor. Yaklaşık 4 yılda 978 bin metrekare alana kilitli parke taşı döşeyen Yunusemre Belediyesi, 500 km arazi yolu açtı. Yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi veren Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 2018’de hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Başkan Çerçi açıklamasında, “Yunusemre Belediyesi yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen kısa sürede çalışmalarına başladı. Bu anlamda Fen İşleri Müdürlüğümüz 65’i kırsal mahallelerden oluşan ilçemizde güzel çalışmalar yapıyor. Yönetimde 4 yıla yaklaşırken güzel çalışmalara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmetlerimizden bir kısmını sıralayacak olursak; 978 Bin m² kilitli parke taşı döşemesi, 100 Bin 850 m² asfalt çalışması gerçekleştirildi. 500 km tarımsal amaçlı arazi yolu açıldı. 8 mahallemizde Düğün Salonu, 3 adet Kültür ve Taziye Evi ile çevre düzenlemeleri yapıldı. 48 park düzenlendi. 95 parkın ışıklandırma işlemi tamamlandı. 90 caminin restorasyon çalışmaları yapıldı. 7 bin 99 m² beton zemin düzenlemesi gerçekleştirildi. Bin 120 adet yol aydınlatma direği yapımı, 200 ışıklı bordür döşeme, 5 kavşağa Ayyıldız rölfey ışıklandırma çalışması ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşları için 12 adet bayrak direği dikimi ile 5 bin m² engelli karo yapımı tamamlandı. 90 mahallemizde kaldırım çalışması yapılırken; bin 500 m Yağmur Suyu Drenaj çalışması gerçekleştirdi. 49 adet Hayvan İçme Suyu Göleti’nin bakım çalışmaları yapıldı” diye konuştu.

Birçok projenin tamamlanma aşamasına geldiğine dikkat çeken Başkan Çerçi açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yunusemre Belediyesi bahçesinde kafeterya yapımı ve çevre düzenlemesi tamamlandı. Osmancalı Mahallesinde bulunan sulama göleti temizlenerek sondajdan gölete sulama hattı döşeme çalışması yapıldı. Mesir Tabiat Parkı Yapımı ve çevre düzenleme işleri tamamlanarak hizmete açıldı. Horozköy Tren Garı Vagon Kreş Projesi tamamlandı. Ortaköy Mahallesi biyolojik gölet çalışması bitme aşamasında. Muradiye Meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Osmancalı Doğa Sporları alanında sondaj ve gölet temizliği yapıldı. Üçpınar Mahallesine kapalı Pazaryeri projemiz tamamlanma aşamasına geldi.”