YUNUSEMRE BELEDİYESİ AKGEDİK’İN 70 YILLIK TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜ

AKGEDİKLİLER TAPULARINA KAVUŞTU

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Akgedik’te tapu sıkıntısıyaşayan vatandaşlara verdiği sözü tuttu.
4.5 yıllık çalışmanın sonunda hak sahibi değer tespiti çalışması tamamlanan vatandaşlara tapuları törenleteslim edildi. Törende konuşan Başkan Çerçi, diğer hak sahiplerinin deyaklaşık 2 ay içerisinde tapularını alabileceğini müjdeledi.
5500 konut ile Türkiye’nin en büyük toplu konut hamlelerinden birini TopluKonut İdaresi (TOKİ) ortaklığı ile Akgedik Mahallesi’nde başlatanYunusemre Belediyesi, mahallelinin 70 yıllık tapu sıkıntısını da ortadankaldırdı. Mahalleliye bu sorunu çözme sözünü veren Yunusemre BelediyeBaşkanı Dr. Mehmet Çerçi, 4,5 yıl süren çalışmayı tamamlayarak haksahiplerine tapularını vermeye başladı. Tapusu çıkan hak sahiplerinemahallede yapılan törenle tapuları teslim edildi. Mahalle meydanındayapılan törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, AK PartiYunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcıları,Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar katıldı.

HEMEN İNŞAATA BAŞLAYABİLİRLER

400 metrekare ve üzeri 4 kata imarlı tapuları hak sahiplerine teslim edenBelediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, isteyen vatandaşların inşaatlarınahemen başlayabileceğini müjdeledi. Belediye Başkanı Çerçi haksahiplerinin tamamına 2 ay içerisinde tapularının teslim edileceğini dilegetirerek; “Göreve geldiğimiz günden bu yana halkımızın sorunlarınayönelik çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın konut ihtiyacını çözmek içinAkgedik Mahallemizde toplu konut hamlemizi gerçekleştiriyoruz. Mahallesakinlerimizin tapu problemi vardı. Sizleri mağdur etmeyeceğimizin sözünüvermiştim. Bugün bu sözümüzü tuttuk. Bundan sonra en geç iki ayiçerisinde kalan tapularımız da dağıtılmış olacak. En küçük tapu alanımız400 metrekare. Tapularımız 4 kata imarlı. Akgedik Mahalle sakinlerimizartık çok daha rahat yaşayacak. Vatandaşı için çalışan, vatandaşlarınınsorunlarına çözüm bulan ve şehrin geleceğini tasarlayan bir YunusemreBelediyemiz var. Biz daima sizlerin yanındayız” dedi. Konuşmalarınardından mahalle sakinlerine tapuları teslim edildi.