Yunusemre Aigai Kazı Çalışmalarına Desteğini Sürdürecek

Yunusemre Belediyesi, Manisa’nın önemli turizm varlıklarından biri olan Aigai Antik Kenti’nde yürütülecek kazı çalışmalarına desteğini bu yıl da sürdürecek.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi makamında Aigai Antik Kentinde yürütülen kazı çalışmalarının başkanı Celal Bayar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Sezgin’i ağırladı. Köseler Mahallesi yakınlarında tarihi M.Ö 8. yüzyıla dayanan Aigai Antik Kentinde yürütülen kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Sezgin, Yunusemre Belediyesi’nin desteğinden dolayı teşekkür etti. Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin Yunusemre Belediyesi’nin desteğinin kendileri için önemli olduğunu anlatırken; “Bölgede yürütülen çalışmalar önemli bir noktaya geldi. Desteklerin artması bölgenin tanıtımı açısından büyük önem arz ediyor. Başkanımız sağ olsun bizden desteğini hiç esirgemedi” diye konuştu.

Kentin tarihi kültürel dokularını öne çıkarmak istediklerini aktaran Belediye Başkanı Çerçi ise bu yıl da kazı çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı. Başkan Çerçi burada yaptığı açıklamada, “Geçen yıllarda olduğu gibi biz de ilçemizdeki tarihi değerin ortaya çıkması için katkı vereceğiz. Kazılar bu yıl da devam edecek. Yunusemre Belediyesi olarak kazı ekibine ekipman, ulaşım, yemek, lojistik hizmetleri ile personel konusunda katkı sunacağız” dedi.