08.03.2017
‘Sizler İçin Ne Yapsak Az’

Yunusemre Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilçede bulunan hanım lokallerinde kurs gören kadınları konuk etti. Tilki Süleymaniye’de düzenlenen etkinlikte günün önemine vurgu yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Sizler için ne yapsak az” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Yunusemre Belediyesi tarafından hizemete açılan 8 hanım lokallinin kadın kursiyerleri yemekli bir etkinlikte ağırlandı. Tilki Süleymaniye Çamlık Restaurant’ta düzenlenen etkinliğe Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Saniye Altay, Belediye Meclis Üyesi Necip Denktaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun eşi Azime Çorumluoğlu, daire müdürleri ve 500 kursiyer katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Uygur, 8 Mart’ı sembolik olarak kutlamadıklarının altını çizerek, Yunusemre Belediyesi’nin kadınlara yönelik önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

‘KADINLARIMIZIN SOSYALLEŞMESİNE VESİLE OLUYORUZ’

Programda bayanlara seslenen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise Türk toplumunda kadınların, annelerin ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi. Başkan Çerçi, “İstedik ki bu özel gün vesilesiyle biraraya gelelim. Yunusemre Belediyesi olarak; kadınımızı, gencimizi, çocuğumuzu, engellilerimizi ve yaşlılarımızı önemsiyoruz. Kadınlar toplumda bazı şeylere ulaşma noktasında zorluklar yaşadılar. Belediye olarak kadınlarımızı biraz daha ön plana çıkarmak, hak ettikleri değeri vermek ve onların hayatlarına katkı sunmak için harekete geçtik. Biz yeni kurulan bir belediyeyiz. Ancak ilk günlerimizde bu günleri konuştuk. Kadınlarımız için neler yapabileceğimizi tartıştık. Bugün geldiğimiz noktada belediyemizin 8 tane hanım lokali var. Bu lokallerde birçok imkan bulunuyor. İsteğe göre kurslarımız şekillenebiliyor. Talepleri de elimizden geldiği kadar yerine getiriyoruz. Bu lokaller sayesinde kadınlarımız eve kapanmaktan kurtulurken; ev bütçesine katkıda bulunuyor. Kadınlarımızın kendilerini daha ileri taşımaları için büyük bir şevkle hizmet ediyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olmaya gayret ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz. 220 bin nüfusumuz var. Toplumun yarısının da kadın olduğunu düşünürsek; hepsinin yaşama adapte olması ve bir aidiyet oluşması lazım” diye konuştu.

HANIM LOKALİ SAYISININ ARTMASINI İSTİYORLAR

Programa katılan bayanlarla sohbet eden Belediye Başkanı Çerçi, hanımların taleplerini dinledi. Yunusemre Belediyesinin düzenlediği kurslara katılan kursiyerler, kendilerini bu özel günde unutmayan Başkan Çerçi’ye teşekkür etti, hanım lokali sayısının artmasını istedi.