"Malazgirt Ruhu Yol Göstericimiz Olacaktır"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, dünya tarihine yön veren Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, " Malazgirt ruhu daima yol göstericimiz olacaktır" dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümünü kutladı. Başkan Çerçi yayımladığı mesajda kutlu zaferle Anadolu'nun kapılarının aziz Türk Milletine açıldığını söyledi. Başkan Çerçi mesajında şu ifadelere yer verdi: "Büyük Türk Hükümdarı Sultan Alparslan'ın kazandığı bu kutlu zafer, Anadolu'nun kapılarını Türklere açmış, sadece Türk-İslam tarihine değil; dünya tarihine yön vermiştir. Tarihine damga vuran 1071 Malazgirt Zaferi, farklı inanç ve kültürlerin bir arada hoşgörü içinde yaşadığı bir medeniyetin tohumlarını atmıştır. Asırlar önce ecdadımız tarafından ortaya konan Malazgirt ruhu daima yol göstericimiz olacaktır. O gün ortaya konan ruh kurtuluş savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu esnasında bağımsızlık ateşine dönüşmüş; bu yıl 95. yıldönümünü gururla kutlayacağımız bir zaferle sonuçlanmıştır. Geçmişi zaferlerle ve destanlarla dolu Aziz milletimizin inanç ve azmi, adaletli yönetimi bu gün olduğu gibi bugünden sonra da rehberimiz olacaktır."