Özel Çocuklar Özel Çiçekler Yetiştiriyor

Yunusemre Belediyesi, Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören özel öğrencilerin yetiştirdiği çiçeklerle kenti güzelleştiriyor.

Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin "Sevgiyle Yeşeren Emekler" serasında yetiştirdiği çiçekler, Yunusemre ilçesinde bulunan parkları süslüyor. Zihinsel engelli öğrencilere el becerisi ve üretkenlik kazandırabilmek adına hayata geçirilen projenin en büyük destekçilerinden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, merkezi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

24 BİN ÇİÇEK SATIN ALINDI

Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Çerçi, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye olarak serada yetiştirilen 24 bin çiçeği satın aldıklarını duyuran Belediye Başkanı Çerçi, “Birbirinden değerli öğrencilerimizin ürettiği çiçekler, ilçemizdeki yeşil alanları ve parkları süslüyor. Hem merkezimize hem de öğrencilere destek vermek amacıyla bu yıl belediye olarak 24 bin çiçeği satın aldık. Çocuklarımız aynı zamanda bu işten de para kazanıyorlar. Harçlıklarını çıkarıyorlar ve ailelerine de destek oluyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SPOR ALETLERİ KURULACAK

Merkezin çalışmalarına her zaman destek verdiklerini aktaran Başkan Mehmet Çerçi, belediye olarak engelli öğrencilerin rahatlıkla kullanabileceği spor aletlerini seraya kuracaklarını ekiplerin ayrıca okulda çevre düzenleme çalışması gerçekleştireceğini kaydetti.