Ortaköy’de Doğayla İç İçe Bir Mekan

Yunusemre Belediyesi’nin ilçeye yeni bir mesire alanı kazandırmaya hazırlandığı Ortaköy Biyolojik Gölet Projesi tamamlanıyor. Proje kapsamında yapılan gölet suyla doldurulurken; projenin yaz aylarına yetiştirilmesi planlanıyor.

İlçeye birbirinden güzel projeleri kazandıran Yunusemre Belediyesi, bir yenisini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ortaköy’de yapımı devam eden projeyi yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Çerçi’ye incelemede Başkan Yardımcısı Can Mercül, Daire Müdürleri, Meclis Üyesi Mustafa Gürler ve teknik personel eşlik etti.

YAZ AYLARINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Vatandaşlarımıza birçok projeyi kazandırdığımız gibi Ortaköy Biyolojik Gölet Projesi’nin de çalışmalarını hızlandırdık. Projemiz içerisinde ahşap iskele, oturma yerleri, doğal taşlar ile yapılan yürüyüş yolu, iki şelale, biyolojik gölet, ahşap köprü, manzarası olan restoran,  yöresel ürün satış büfeleri, yürüyüş yolları, piknik alanları ve yeşil alan  bulunuyor. Ekiplerimiz vatandaşların hizmetine kazandırmak amacıyla çalışmalara devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Manisa’ya yakışır bir alanı hizmete kazandıracağız” dedi.

PROJE HAKKINDA

Ortaköy mahallesinde bulunan alana vatandaşlarımıza hizmet vermesi amacıyla biyolojik gölet ve rekreasyon alanları yapılıyor. Proje içerisinde açık ve kapalı alanı bulunan restoran, 6 adet satış büfesi yer alıyor. Proje kapsamında mescit, mini futbol sahası, çocuk oyun alanları, macera parkuru ve mesire alanları yapılıyor. Alanın ortasında biyolojik gölet, restoranın önünden gölete dökülecek şelale ve otopark bulunuyor.