‘Kurtuluş Destanımızı Kimse Milli Şairimiz Gibi Anlatamazdı’

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınlayarak, “Milli şairimizden başka hiç kimse milletimizin bağımsızlığa olan inancını, bu uğurda hayatını vermekten geri durmayacağını net bir şekilde anlatamazdı" diye konuştu.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde kabulünün 96. yılı ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Çerçi Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz bir milli mücadele insanı ve gönül adamı olduğunu belirterek mesajında şu ifadelere yer verdi: "1921 yılında emperyalist ülkelerin oyunlarından ve bozgunlarından kurtulmuş bu necip millet adına yazılmış ölümsüz bir eser, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde kabul edildi. Usta şair ve gönül adamı Mehmet Akif Ersoy’dan başka hiç kimse milletimizin bağımsızlığa olan inancını ve bu uğurda hayatını vermekten geri durmayacağını net bir şekilde anlatamazdı. Yokluk ve zorluk içerisinde verilen o mukaddes mücadelenin ulusumuzla özdeşleşmesi için TBMM tarafından seçilerek milli marş olarak kabul edilen o eşsiz metnin yazarı Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Üstad Akif’in de dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’ Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 97'inci yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum"