Kamuoyuna Duyuru

Yunusemre Belediyesi, kurulduğundan bugüne kadar güler yüzlü ve çözüm odaklı yaklaşımda bulunarak vatandaş memnuniyetini tesis etme amacından sapmayan bir yönetim anlayışına sahip olmuştur. Ancak kurumsal otorite gereği, devlet hiyerarşisinin özenle muhafaza edilmesi de bütün çalışanları tarafından benimsenmiştir. Devlet kademelerinde belli kurallar hakimdir ve bu kurallardan taviz vermek devletin otoritesine zarar verir. Devlet görgüsünden uzak davranışlar karşılık bulmak zorundadır. Bugün Manisa’nın yerel bir gazetesinde kurumumuzla ilgili yer alan bir haberde devlet otoritesinin mahalle bazında en önemli temsilcisi konumunda olan bir muhtarımız, devlet görgüsünden uzak davranışları ve bu davranışlarının gayet doğal refleksi olan yaklaşımı şikayet eder tarzda açıklamalarda bulunmuştur. Belediye Başkanlık Makamının bir ağırlığı olduğunu gayet iyi bilmesi gereken muhtar, Belediye Başkanının makamda olmadığı bir zamanda sergilediği aşırı hareketler, kaba, yaralayıcı, hoyrat davranış ve üslubuyla bu anlayıştan ve devlet görgüsünden uzak olduğunu göstermiştir. Kaldı ki; bahse konu park için Belediyemizin kolluk kuvvetleri gerekeni daha önce de yapmış ve parkı işgal eden işletmeye ceza uygulamıştır. Gereği yapılan konu hakkında işletmeye yaptırım anlamında fazlasını talep etmek başka bir hesabın olduğunu da ortaya koymaktadır. Bu hesaba Yunusemre Belediyesi taraf olmaz, adil davranır. Gece gündüz demeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin vatandaşın ve ilçemizin selameti için fedakar bir şekilde, hiçbir ayrım yapmadan her vatandaşımızın talebini ihtiyacını şikayetini dikkate alan ve herkese adaletle hizmet etmeye çalışan kurumumuzu ve yönetimimizi yıpratmaya yönelik gerçekleştirilen açıklamaları ve haberleri kıymetli Yunusemreli vatandaşlarımızın vicdanlarına havale ediyoruz.