“İnsan Odaklı Bir Anlayışla Çalışıyoruz”

Yunusemre Belediyesi, bu kez sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. Şehir Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen programda konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yönetimde 4. yılı geride bırakmaya hazırlanırken; vaadettikleri projelerin birçoğunu hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Gecede Türk Ordusunun Afrin’de yürüttüğü operasyonda şehit düşen askerler unutulmadı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi Şehir Buluşmaları’nın 3. toplantısında sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve İsmail Bilen, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantı öncesi Türk Ordusu’nun Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit düşen askerlerimiz için Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan Kur’an-ı Kerim okudu.

“BU GÜNLERİ DE ATLATACAĞIZ”

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuşmasına Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehitlerimizi anarak başladı. Türkiye’nin zor dönemden geçtiği bu günlerde birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Mehmet Çerçi, “Milletimizin başı sağ olsun, ordumuz muzaffer olsun. Haberleri, süreci yakından takip ediyoruz. Büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Türkiye’nin geleceği tehdit ediliyor. Biz yedi düvelle, Ortadoğu’nun geleceğini tehdit edenlerle mücadele ediyoruz. Bizi bin yıldır rahat bırakmadılar, bırakmayacaklar. Bizler de yine ordusuyla, milletiyle birlik içerisinde bunun da üstesinden geleceğiz. Çok daha güçlenerek bu mücadeleden de çıkacağız. Mazlumların, yetimlerin duası bizlerle beraber. Biz adalet ve merhameti inşa etmiş bir milletiz. Mazluma karşı silah çeken bir millet hiçbir zaman olmadık” diye konuştu.

“MERKEZİMİZE İNSANİ HİZMETİ KOYDUK”

Yönetimde 4 yılı geride bırakmaya hazırlanırken hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren Başkan Çerçi yaptığı konuşmada, “Yeni kurulan bir belediye olarak bugün geldiğimiz noktada güzel projeler yapmanın, birçok köklü belediyeyi gölgede bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik vizyonundan ilham alarak yaptığımız projelerimizin, hizmetlerimizin semeresini alıyoruz. Mesai mevhumu gözetmeksizin şehrimizin, ülkemizin gelişmesi adına çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız kısacası toplumun tüm kesimleri için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı yaparken; bir yana eşyayı yani yapılaşmayı,  diğer yana da insanı yani sosyal projeleri koyduk. Bütün projelerimizde insana hizmeti merkezimize koyduk. Şu anda 18 tane sosyo-kültürel merkezimiz var. Hedefimiz bu sayısı seçimlere kadar 26’ya çıkarmak. Yine kentte konut sorununu ortadan kaldıracak 10 bin 500 konut projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Yine kentsel dönüşüm projemiz onay için gün sayıyor. Kısacası kentimizin geleceği için çalışıyor, vatandaşımızın güzel bir şehirde yaşamasını amaçlıyoruz” dedi.

BİLEN’DEN BAŞKAN ÇERÇİ’YE HİZMET TEŞEKKÜRÜ

Belediye Başkanı Çerçi’nin ardından söz alan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen de konuşmasına Afrin’de şehit düşen askerlerimizin ailelerine başsağlığı; yaralanan askerlere de geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı. “Bu coğrafya zor bir coğrafya” diyen Bilen Türkiye’nin gelişerek, çalışarak, üreterek ilerleyişini sürdüreceğini söyledi. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’yle parlamentoda 2 dönem birlikte çalıştıklarını aktaran İsmail Bilen, yaptığı hizmetlerin takdire şayan olduğuna vurgu yaptı. Bilen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Allah yar ve yardımcısı olsun. Vadettiği hizmetleri yerine getirmeye gayret ediyor. Ekibiyle, sizlerle birlikte şehri daha yaşanabilir bir hale getirmek adına yaptığı çalışmalara bizler de destek veriyoruz. Ankara’da projelerine destek olmak için çalışıyoruz. 30-35 yıldır siyaset yapıyorum. Engelli arkadaşlarımıza akülü araç bulamazdık. Şimdi Allah’a şükürler olsun ki belediyelerimiz de onların hayatını kolaylaştırmak için çalışıyor. Yeni kurulan Yunusemre Belediyesi bunu başarıyla yapıyor. Örnek çalışmalara imza atıyor. Toplu konut projeleri, kentsel dönüşüm projeleri bunlara en güzel örnek. Sadece bu çalışmalar bile başlı başına alkışı hak ediyor.”

“KÜÇÜK ŞEHRİN BÜYÜK BAŞKANI”

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli de Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür ederek, “Ben başkanımıza küçük şehrin büyük projeler yapan başkanı diyorum. Toplumun her kesimini birleştiren bir belediye başkanı var karşımızda. Bir ilçede böyle vizyonel bir başkan olması mutluluk verici. Başkanımızın projelerini tamamlama oranı yüzde yüz on beştir. Büyükşehire baktığımızda vaadettiklerinin yüzde 20’sini yaptığını görüyoruz. Büyükşehirde AK Partili bir başkan seçtiğinizde bu şehrin sıkıntıları da ortadan kalkacaktır. Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

STK’LAR TALEP VE İSTEKLERİNİ İLETTİ

Manisa Şairler ve Ozanlar Derneği Başkanı Aşık Osman Feryadi de Zeytin Dalı Operasyonu ve askerlerimiz için yazdığı “Zeytin Dalı” isimli şiirini okudu. Program sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin dilek temennileriyle sona erdi.