Güzelyurt Pazar Yeri’nde Çalışmalar Başladı

Yunusemre Belediyesi’nin örnek projelerinden Güzelyurt Pazar Yeri Projesi’nde çalışmalar başladı. Proje tamamlandığında ilçe Türkiye’nin en güzel kapalı  pazar yerlerinden birini vatandaşın hizmetine kazandıracak.

Türkiye’ye ve Manisa’ya yakışır projeleri hayata geçiren Yunusemre Belediyesi, Güzelyurt Pazar Yeri Projesi’nde çalışmalara başladı. Güzelyurt Mahallesi’nde Atatürk Olimpik Yüzme Havuzu arkasında yapımına başlanan projede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bu projenin Manisa’da 40 yıllık pazar yeri sorununu ortadan kaldıracağına dikkat çeken Belediye Başkanı Çerçi, projeyi 1 yıl içerisinde tamamlamayı öngördüklerini söyledi. Başkan Çerçi açıklamasında; “Geçtiğimiz haftalarda yüklenici firma ile sözleşme imzalamıştık. Şu anda bölgede hummalı bir çalışma yürütülüyor. 1 yıl içerisinde projemizi tamamlamayı planlıyoruz. Tamamlandığında Manisa’nın çok önemli bir sorununu çözecek, vatandaşımızın kapalı, modern bir pazar yerinde alışverişini yapmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

PROJE HAKKINDA

Güzelyurt Mahallesi’ne 8000 m² taban oturma alanına sahip olan proje; toplamda 30 bin metre karelik kapalı alana sahip. Proje bodrum katıyla beraber 4 katlı ve betonarme prefabrik olarak yapılacak. Bodrum katında 145 binek ve 40 kamyonet olacak şekilde 164 araçlık otopark bulunacak. Zemin katında 4300 m² alana sahip pazar yeri ve 21 tane asma katlı dükkân yer alacak. 1. katında 6800 m² pazar yeri ve zemin katla bağlantıyı sağlayan yürüyen merdivenler, ikisi yük asansörü olmak üzere 6 asansör bulunuyor. 2. katta 650 kişilik konferans salonu, gençlik merkezi, kafeterya, 4 sınıf, 4 atölye, sergi salonu, fuaye, etkinlik salonu yer alıyor. Zemin kattan pazaryerine 4 ayrı noktadan giriş yapılabilecek.