BAŞKAN ÇERÇİ KİTAP FUARINDA ÖĞRENCİLER İLE BULUŞTU

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bu yıl 3.sü düzenlenen Manisa Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek öğrenciler ile buluştu. Öğrencilere kitap hediye eden Başkan Çerçi, okumanın önemini anlattı.

Manisa Kitap Fuarı, kitapseverleri ağırlıyor. 92 yayınevi ve 100'den fazla yazarın Manisalı kitapseverlerle buluştuğu fuara ücretsiz servis hizmeti veren Yunusemre Belediyesi, öğrencileri kitaplarla ve yazarlarla buluştururken; Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de fuarda öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Başkan Çerçi’ye, Başkan Yardımcıları Musa Dirik ve Nezaket Elif Binici, Meclis Üyesi İsmet Akçay eşlik etti.

‘OKUMAK EN DEĞERLİ HAZİNE’

Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Çerçi, öğrencilere kitap hediye etti, onlara okumanın önemini anlattı. Bu tür fuarların önemine dikkat çeken Başkan Çerçi, “Her zaman vurguladığımız gibi okumak en büyük hazine. Bu anlamda özellikle çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinmesi adına yapılacak her türlü projenin, organizasyonun içerisinde olmaya gayret gösteriyoruz. Bünyemizde kurduğumuz Millet Kıraathanesi’nde kitapseverlerimize hizmet veriyoruz. Bu tür fuarları da önemsiyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak kırsal ve merkez okullarımızdan öğrencilerimize ulaşım imkânı sağlıyoruz. Fuarın açıldığı günden bu yana yaklaşık bin öğrencimizi fuar alanına taşıdık, son güne kadar da taşımaya devam edeceğiz. Fuarda öğrencilerimiz ile bir araya gelmek istedik. Değerli yazarlarımızın kitaplarını inceleme fırsatı bulduk. Fuarı düzenleyen, çocuklarımıza bu hizmeti vermemize vesile olan ve bizi bugün ağırlayan SNS Fuarcılık yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Fuarı gezerek vatandaşlarla, yazarlarla sohbet edip birçok kitap satın alan Başkan Çerçi, kitapseverleri fuara davet etti. Fuar, 6 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.