Başkan Çerçi Berat Kandili'ni Kutladı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Ramazan ayının müjdeleyicisi Berat Kandili'ni kutladı. Başkan Çerçi mesajında Berat Kandili’nin arınmak ve bağışlanmak için çok önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 30 Nisan gecesi idrak edilecek Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında Berat Kandili’nin arınma gecesi olduğunu ifade eden Başkan Çerçi mesajında şu ifadelere yer verdi:  bu gece kulların Allah’ın yüce merhametine nail olacağına değinen Çerçi, “Mübarek 3 ayların içerisinde barındırdığı önemli gecelerden biri de şüphesiz Berat Kandili'dir. Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının ortasında idrak edilen bu mübarek gecede kullar arınır ve bağışlanır. Bu gece, kulların borçtan, hastalıktan, cezalardan kurtulmaya vesile, ilahi af ve rahmete nail olma gecesidir. Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir. Berat Kandili için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) şöyle buyurmuştur: ‘Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Yok mu tövbe eden? Tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen? Rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen? Şifa vereyim der.’ Öyleyse bu mübarek gecede günahlarımız için af dileyelim, Allah’ın sonsuz merhametine sığınalım. Bu duygu ve düşüncelerle Berat Kandili'nin kutlu olmasını diler, milletimizin, memleketimizin ve tüm İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim."