30.09.2021
Başkan Çerçi Balıkesir'de Güreş Daveti Gerçekleştirdi

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret ederek 3 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan 6. Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etti. Ata sporumuz olan güreşe olan ilgiyi arttırmak amacıyla bu yıl 6.sı düzenlenen Geleneksel Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni gerçekleştiren Yunusemre Belediyesi, bu yıl da koronavirüs tedbirlerine uyarak organizasyonu düzenlemeye hazırlanıyor. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi,  3 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan 6. Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etmek amacıyla Balıkesir’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret eden Başkan Çerçi, Yılmaz’a yağlı güreşin simgesi olan kırmızı dipli mum ve davetiye verdi. Başkan Çerçi daha sonra Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Yusuf Hocaoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran’ı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zekai Kafaoğlu’nu ziyaret ederek 3 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan 6. Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etti.  Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “3 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan 6. Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etmek amacıyla Balıkesir’de bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Ortaköy Er Meydanında Son Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz başta olmak üzere İsmail Balaban, Recep Kara ve 64 başpehlivan ile birlikte yaklaşık 600 pehlivan kispet kuşanacak. Ortaköy’e ulaşım imkânı olmayan vatandaşlarımız için gün boyunca alana ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı organizasyonumuza davet ediyoruz.” dedi.