Başkan Çerçi 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü Kutladı

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Muhtarlarımız, demokrasi zincirinin ilk halkasıdır” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, muhtarların yerel yönetimlerdeki önemine dikkat çekti. Muhtarların, vatandaş ile seçilmiş ve atanmış yöneticiler arasında köprü görevi gördüğünü kaydeden Başkan Çerçi mesajında; “Muhtarlarımız, demokrasi zincirinin ilk halkasıdır. Muhtarlar, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken; diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyorlar. 63’ü kırsal olmak üzere ilçemizde bulunan 87 mahallede muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışmaktayız. Muhtarlarımızı önemsiyor, sıkıntılarını en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda muhtarlarımızın ihtiyaç duyduğu muhtarlık binası, bilgisayar, yazıcı ve benzeri birçok ihtiyaçlarını karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımıza şükranlarımı sunar ilçemizde görev yapan tüm muhtarlarımızın gününü kutlarım” ifadelerini kullandı.