4. Uluslararası Yunus Emre Günleri Başlıyor

Yunusemre Belediyesi’nin, ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak için bu yıl 4.sünü düzenlediği Uluslararası Yunus Emre Günleri başlıyor. 17 - 19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerin bu yılki teması “Bu Dünya Kimseye Kalmaz” olacak.

Bu yıl 17 - 19 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Yunus Emre Günleri başlıyor. Ünlü Türk Düşünürü Yunus Emre’nin öğretilerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla yola çıkan Yunusemre Belediyesi bu yıl da dopdolu bir program hazırladı. Bu yılki programın teması “Bu Dünya Kimseye Kalmaz” olurken; etkinlikler 3 gün sürecek. Türk İslam Sanatları Sergisi açılışı ile başlayacak etkinliklerin ilk gününde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Uluslararası Misafir Öğrencilerin Tanıtım standı açılacak. 18 Ekim Perşembe günü ise Divan Edebiyatı Üstadı Hayati İnanç, Kültür Sitesi Lale Salonu’nda “Yunusemre ve Tasavvuf” konulu panel düzenleyecek. Aynı günün akşamında Yunusemre Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, ünlü düşünürün gazellerinden oluşan eserleri seslendirecek. Etkinliklerin finali ise 19 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Manisa Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın programıyla olacak.

BAŞKAN ÇERÇİ ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Bu yıl da güzel bir program hazırladıklarını kaydeden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi etkinliklere Manisalılar’ı davet etti. Başkan Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yunus Emre’yi anmak, anlamak, felsefesini, öğretilerini dünyaya duyurmak, sevdirmek ve tanıtmak amacıyla Yunus Emre’nin ismini taşıyan bir belediye olarak bu yıl organizasyonumuzun 4.sünü gerçekleştiriyoruz. Yunusemre Belediyesi olarak, onun mesajlarının günümüze taşınması ve anlaşılması noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Vatandaşlarımızı gerçekleştireceğimiz bu güzel etkinliklere davet ediyoruz” dedi.

İŞTE ETKİNLİK PROGRAMI

17 EKİM ÇARSAMBA

10.00 – Türk İslam Sanatları Hat ve Tezhip Sergisi Açılışı

Yer: Kültür Sitesi Lale Salonu